Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z kalarepki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 3-4 szt
ziemniaki 3 szt duże
bulion drobiowy 1,5 l
śmietana 18 proc 2 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z kalarepki

Kalarepkę obrać ze skórki i pokroić w kostkę, potrzebujemy ok 700 g już obranej kalarepki. Ziemniaki również obrać i pokroić w kostkę. Warzywa przełożyć do garnka zalać bulionem i gotować do miękkości. Gdy warzywa będą już miękkie zestawić z ognia i dodać śmietanę. Następnie wszystko zmiksować blenderem na jednolitą masę. Gotową zupke nałozyc na talerze i podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym, ja posypałam tylko posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 04.08.2015 09:14
Pyszna zupka, uwielbiam kalarepkę :)
w mojej kuchni 04.08.2015 07:42
dobre danie obiadowe
fotoviderek 04.08.2015 00:01
Samo zdrowie:)
dollce 03.08.2015 23:37
Fajny przepis
Franciszek 03.08.2015 23:18
Dobry pomysł na zupę
Renataj 03.08.2015 22:45
Bardzo lubię zupy-kremy.
gosia1988 03.08.2015 22:05
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak