ZUPA-KREM Z CEBULI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    1 szt
  • cebula

    1,5 kg
  • włoszczyzna (bez kapusty)

    1 pęczek
  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • serek topiony

    100 gram
  • masło do smażenia

  • sól do smaku

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • kostka rosołowa

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - ZUPA-KREM Z CEBULI  foto
1/Z udka, włoszczyzny i przypraw ugotować wywar rosołowy. Cebulę, obrać i pokroić w pióra.
Krok 2 - ZUPA-KREM Z CEBULI  foto
2/Pokrojoną cebulę zeszklić na maśle z odrobiną soli.
Krok 3 - ZUPA-KREM Z CEBULI  foto
3/Z gotowego rosołu wyjąć mięso,ziele i listek. Mięso podrobić i wrzucić do rosołu oraz zeszkloną cebulę. Chwilkę podgotować.
Krok 4 - ZUPA-KREM Z CEBULI  foto
4/Gdy cebula będzie już całkiem miękka, dodać topiony serek. Całość zmiksować blenderem na krem lub przetrzeć przez sito. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym, posypać koperkiem do dekoracji.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Konczi 09.04.2015 11:46
pysznie wygląda, zjadłabym taką zupkę z wielką ochotą
Franciszek 09.04.2015 10:15
Super tak inna
Magula 09.04.2015 09:42
ciekawa zupka
olkaaa 09.04.2015 07:56
robię podobną

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat