Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem z cebuli

5.0
(45)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Pyszna, aksamitnie kremowa zupa z cebuli. Bardzo aromatyczna i jednocześnie łatwa do przygotowania.

Składniki:

udka kurczaka 1 sztuka
cebula 1,5 kilograma
włoszczyzna (bez kapusty) 1 pęczek
ziele angielskie 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść
serek topiony 100 gramów
masło do smażenia
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z cebuli

Kroki postępowania

1

1/ Z udka, włoszczyzny i przypraw ugotować wywar rosołowy. Cebulę, obrać i pokroić w pióra.

Krok 1 - Zupa-krem z cebuli foto
2

2/ Pokrojoną cebulę zeszklić na maśle z odrobiną soli.

Krok 2 - Zupa-krem z cebuli foto
3

3/ Z gotowego rosołu wyjąć mięso, ziele i listek. Mięso podrobić i wrzucić do rosołu oraz zeszkloną cebulę. Chwilkę podgotować.

Krok 3 - Zupa-krem z cebuli foto
4

4/ Gdy cebula będzie już całkiem miękka, dodać topiony serek. Całość zmiksować blenderem na krem lub przetrzeć przez sito. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym, posypać koperkiem do dekoracji.

Krok 4 - Zupa-krem z cebuli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 09.04.2015 11:46
pysznie wygląda, zjadłabym taką zupkę z wielką ochotą
Franciszek 09.04.2015 10:15
Super tak inna
Magula 09.04.2015 09:42
ciekawa zupka
olkaaa 09.04.2015 07:56
robię podobną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak