Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z brokułów z ryżem jaśminowym i cebulką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

brokuł 500 g
ziemniaki 3 szt
serek topiony 1 szt
bulion warzywny 1 kostka
sól i pieprz do smaku

Kulki ryżowe

ryż jaśminowy 100 g
koper świeży 1 łyżka
cebula biała 1 szt
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z brokułów z ryżem jaśminowym i cebulką

Ziemniaki obrać,umyć, pokroić kostkę, świeże brokuły podzielić na małe
różyczki.Wodę (1 litr) zagotować dodać kostkę bulionową,wrzucić
warzywa i gotować do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie dodać
serek topiony kremowy i mieszać aż się rozpuści. Wszystko dokładnie zmiksować i doprawić do smaku.

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.Ostudzić.Cebulę obrać
pokroić na kawałki,zeszklić na oleju. Do ryżu dodać
cebulę,posiekany koperek,doprawić do smaku. Z ryżu uformować kulki.
Podawać z zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak