Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa - krem warzywny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1 szt
marchewki 2 szt
natka pietruszki kilka gałązek
wędlina drobiowa 2 plastry
kostka rosołowa 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa - krem warzywny

Kroki postępowania

1
Marchewki i ziemniaka obieramy ze skórki i drobno kroimy. Przekładamy do garnka i zalewamy wodą, tak aby przykryła warzywa. Gotujemy razem z kostką rosołową
Krok 1 - Zupa - krem warzywny foto
2
Gdy warzywa będą prawie miękkie dodajemy umytą natkę pietruszki. Gotujemy do miękkości warzyw.
Krok 2 - Zupa - krem warzywny foto
3
Całość przelewamy do rozdrabniacza i miksujemy. Przelewamy na talerz.
Krok 3 - Zupa - krem warzywny foto
4
Wędlinę kroimy na cienkie plasterki i podsmażamy ok minuty na patelni. Plasterki wędliny układamy na wierzchu kremu. Podajemy z dowolnymi grzankami.
Krok 4 - Zupa - krem warzywny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 19.11.2012 12:00
jedna z moich ulubionych
Bernadeta1 19.11.2012 09:34
lekka i pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak