Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem szpinakowo-fasolkowy z ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
por 8 cm
szpinak mrożony 320 gram
mrożona fasolka szparagowa 150 gram
oliwa 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
miód 1 łyżeczka
ryż 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem szpinakowo-fasolkowy z ryżem

Kroki postępowania

1
Do garnka przełożyć pokrojoną w plasterki pietruszkę i marchewkę.
Krok 1 - Zupa krem szpinakowo-fasolkowy z ryżem foto
2
Dodać por i zalać 1,5 litrem zimnej wody. Postawić na ogień, doprowadzić do wrzenia. Dodać oliwę. Następnie pogotować 5 minut
Krok 2 - Zupa krem szpinakowo-fasolkowy z ryżem foto
3
i dodać szpinak i fasolkę szparagową. Do raz kolejny doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości warzyw. Dodać sos sojowy i miód i gotować jeszcze minutę. Zdjąć z ognia i wyjąć kilka plasterków marchewki a resztę zupy zbledndować na gładko. W osobnym garnku ugotować ryż, odcedzić. Na talerz wlać zupę i dodać ryż. Smacznego!
Krok 3 - Zupa krem szpinakowo-fasolkowy z ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 26.04.2015 22:56
ciekawa zupa :)
justynkag 08.04.2015 11:09
Pyszna zupa. Piękny kolorek
Mancia w kuchni 08.04.2015 08:46
ciekawy przepis na zupę, muszę wypróbować (uwielbiam szpinak).
caralajna 08.04.2015 04:40
ciekawa zupa
jasiek 07.04.2015 23:41
zdrowa zupka
Kolorowa 07.04.2015 20:39
fajna zupka ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak