Zupa-krem szczawiowa.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion drobiowy

    1 litr
  • szczaw

    2 garście
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • śmietana 18 proc

    250 ml
  • jajko

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Litr bulionu warzywno -drobiowego wlewamy do garnuszka dodajemy obrane ,umyte i pokrojone ziemniaki gotujemy do miękkości . Szczaw przebieramy,myjemy , obcinamy ogonki i siekamy wrzucamy do garnka ,gotujemy na nie dużym ogniu około 10-15 minut ,traktujemy wszystko blenderem . Dodajemy śmietankę i doprawiamy do smaku . Jajka przepiórcze gotujemy około 4 minut zalewamy zimną wodą ,obieramy .Wlewamy zupę i podajemy z ugotowanym przepiórczym jajkiem ,można dodać ugotowaną marchewkę oraz zieloną pietruszkę .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lidzia 06.04.2014 12:36
Smaczna i pięknie podana.
w mojej kuchni 05.04.2014 23:53
jedna z ulubionych zup
Milka100 05.04.2014 22:26
super apetyczna szczawiowa
DorotaZ 05.04.2014 21:35
Idealna propozycja na wiosnę:)
halina17 05.04.2014 20:51
Ładnie podana zupa.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat