Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem pomidorowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pulpa pomidorowa 1/2 l
bulion warzywny 300 ml
czosnek 1 ząbek
mozzarella
pieprz
masło 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat szczypta

Porada

Jeśli ktoś chce może zabielić łyżką śmietany, ale jest to niekonieczne.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem pomidorowa

Pokroić w kostkę pół cebulki, czosnek posiekać drobniutko,Na patelni rozgrzać łyżkę masła wrzucić pokrojone warzywa i lekko zeszklić. W garnku zagotować bulion najlepiej mięsno-warzywny wrzucić zawartość patelni, pulpę pomidorową i pogotować parę minut. Następnie blenderem zmiksować , doprawić do smaku i gorącą nalewać do miseczek.Mozzarellę pokroić w paseczki i do każdej miseczki włożyć jedna sztukę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 29.06.2014 07:40
smaczna zupka
ben-ka 26.06.2014 09:05
Moja ulubiona zupa:)
Czyki 25.06.2014 19:48
Mozzarella i pomidory coś pysznego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak