Zupa-krem pomidorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pulpa pomidorowa

    1/2 l
  • bulion warzywny

    300 ml
  • czosnek

    1 ząbek
  • mozzarella

  • pieprz

  • masło

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokroić w kostkę pół cebulki, czosnek posiekać drobniutko,Na patelni rozgrzać łyżkę masła wrzucić pokrojone warzywa i lekko zeszklić. W garnku zagotować bulion najlepiej mięsno-warzywny wrzucić zawartość patelni, pulpę pomidorową i pogotować parę minut. Następnie blenderem zmiksować , doprawić do smaku i gorącą nalewać do miseczek.Mozzarellę pokroić w paseczki i do każdej miseczki włożyć jedna sztukę.
misia53
Jeśli ktoś chce może zabielić łyżką śmietany, ale jest to niekonieczne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 29.06.2014 07:40
smaczna zupka
ben-ka 26.06.2014 09:05
Moja ulubiona zupa:)
Czyki 25.06.2014 19:48
Mozzarella i pomidory coś pysznego :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat