Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem dyniowo-marchwiowo-gruszkowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1/2 szt
dynia 1 szt do 1 kg
marchew 1 szt
gruszki 1 szt
śmietanka 3 łyżki
imbir 1/2 łyżeczki
wywar z kurczaka 1 litr
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem dyniowo-marchwiowo-gruszkowa

do wywaru wrzucam pokrojoną marchew i dynię ,gotuję do miękkości ,10 minut przed końcem dodaje gruszkę ( obraną i pokrojoną na ćwiartki pozbawioną pestek),przelewam do blendera ,miksuję.
pierś kroję na drobną kostkę podsmażam ,
solę , dodaję do zupy,całość mieszam przyprawiam imbirem,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 29.09.2014 11:41
ciekawy smaczek
VioletoweKucharzenie 29.09.2014 10:02
pięknie podana zupka
Wafelek2601 29.09.2014 08:40
Świetna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak