Zupa krem cukiniowo-paprykowa

Ewa
Ewa

Zupa krem cukiniowo-paprykowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2
  • ziemniak

  • cebula

  • sól

  • pieprz

  • masło

    łyżka
  • woda

    4 szklanki
  • bazylia świeża

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa krem cukiniowo-paprykowa

Obrane ziemniaki kroimy w kostkę, cebulę siekamy w piórka- warzywa podsmażamy na łyżce masła. Przekładamy do głębokiego garnka. Cukinie i paprykę kroimy w kostkę, podsmażamy i dodajemy do ziemniaków i cebuli. Całość zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Blendujemy, doprawiamy solą i pieprzem oraz świeżo startym ibirem. Podajemy z kostkami fety lub kleksem kwaśnej śmietany czy jogurtu oraz świeżą bazylią. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

ciekawska 02.12.2013 18:34
wzglda fantastzcynie i na pewno tak smakuje
juuusta 04.10.2013 14:09
Dobre jedzenie
Cranberry 04.10.2013 12:40
Pyszniutka zupka;)
tatiana2 04.10.2013 12:01
świeża i zdrowa zupka, kusi swoim zielonym kolorem :)
lara 04.10.2013 11:13
ładnie wygląda!
Ola1984 04.10.2013 10:17
Bardzo fajny przepis na pyszną, rozgrzewającą zupę.
Barbara13 04.10.2013 10:03
świetna zupka
joanna30 04.10.2013 10:00
a do tego chrupiace grzanki, mniam :)
Olga_SK 04.10.2013 09:21
Wygląda apetycznie :)
2milutka 04.10.2013 08:28
uwielbiam taką zupkę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat