Zupa krem brokułowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    1 szt
  • wywar z warzyw

    3 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    3 dag
  • śmietanka słodka

    1/2 szklanki
  • żółtko jajek

    2 szt
  • dynia

    1/2 kg
  • sól, cukier, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Z dyni wydrążyć kulki lub pokroić w drobną kostkę i obgotować 5 minut w osolonej wodzie. Brokuł ugotować w wywarze z warzyw i zmiksować. Z masła i mąki zrobić zasmażkę zaciągnąć przestudzoną zupą i dodać do zmiksowanej zupy. Żółtka rozetrzeć ze śmietanką i kilkoma łyżkami gorącej zupy. Wlać do garnka , rozmieszać- nie gotować. Doprawić do smaku i podawać z kulkami dyniowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 19.01.2014 08:55
bardzo fajna!!!
Agata3 16.09.2013 15:07
Uwielbiam krem z brokuła :)
Lukasz 16.09.2013 09:36
fajna zupka
Ania321 16.09.2013 09:16
fajny pomysł z tymi kulkami dyniowymi :)
Krakowianka 16.09.2013 07:51
uwielbiam zupy krem !!
Magula 16.09.2013 07:33
ładnie wyglądają te żółte kuleczki na zielonej zupce
Noruas 16.09.2013 02:23
mniam, uwielbiam taką zupę!
Adamorek 15.09.2013 20:31
ja dodaję czosnek do smaku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat