Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek 1 duży pęczek
marchewka 2 szt.
pietruszka 1 szt.
ziemniaki 5-6 szt.
seler 1/4 szt.
por 1/2 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
śmietana 3/4 szkl.
mąka pszenna 1 łyżka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
Włoszczyznę obieramy,myjemy i wrzucamy do garnka.
Wlewamy około 2 litrów wody i dodajemy listki laurowe, pieprz ziarnisty i ziele angielskie. Gotujemy wywar.
Gdy warzywa są już prawie miękkie, dodajemy ziemniaki i gotujemy do miękkości.
Śmietanę lub jogurt łączymy z łyżką mąki, wlewamy odrobinę gorącego bulionu, aby zahartować śmietanę i wlewamy do zupy.
Zagotowujemy i wyłączamy gotowanie.
Koperek myjemy, siekamy i dodajemy do zupy.
Odstawiamy na kilka minut, aby koperek się sparzył, a zupa nabrała smaku.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 10.09.2013 09:12
Dziękuję za miłe słowa :)
Lis 09.09.2013 19:05
Smaczna, lekka, zdrowa:)
Boska_Agatka 09.09.2013 19:04
Ale bym zjadła mniaaaaaaaam
Rafał3 09.09.2013 18:55
pyszności tylko palce lizać
AZgotuj 09.09.2013 18:36
pięknie podana:)
Zdzisław 09.09.2013 17:58
lubię takie lekkie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak