Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kapuściana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta włoska 0,5 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
por 1 sztuka
seler naciowy 4 sztuki
pomidory w puszce 840 g
sok pomidorowy 2 szklanki
czosnek 4 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 1 łyżeczka
sos sojowy 1 do smaku
majeranek 0,5 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kapuściana

Kapustę poszatkować, paprykę pokroić w paseczki, pora i seler w talarki, wsypać do garnka, czosnek posiekać i dołożyc do całości, wlać pomidory i sok pomidorowy, zalać wodą ( troszkę ponad warzywa) Doprowadzić do wrzenia, wsypać przyprawy, i gotować do miękkości, ja lubię al dente:) Można dodac brokuła, gotowanego na parze..pycha:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak