Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowo-porowa z lanym ciastem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 sztuka
kalafior 6 różyczek
cebula 1 sztuka
dramstik 1 sztuka
jajko 1 sztuka
mąka 2 łyżki
Koperek suszony Prymat 1 łyżeczka
śmietana 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
ziemniak 2 sztuki
marchewka 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowo-porowa z lanym ciastem

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy wywar z dramstyka. Przygotowujemy warzywa które myjemy i kroimy. Por kroimy w talarki, ziemniaki i marchewkę w kostkę, cebulę w kostkę.
Krok 1 - Zupa kalafiorowo-porowa z lanym ciastem foto
2
Warzywa wrzucamy do wywaru. Gotujemy około 20 minut. Następnie dodajemy 2 łyżki śmietany.
Krok 2 - Zupa kalafiorowo-porowa z lanym ciastem foto
3
Przygotowujemy lane ciasto. W szklance rozbijamy jajko i dodajemy 2 łyżki mąki. Mieszamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Wlewamy pomału do zupy. Na końcu dodajemy koperek.
Krok 3 - Zupa kalafiorowo-porowa z lanym ciastem foto
4
Serwujemy jako pierwsze danie obiadu.
Krok 4 - Zupa kalafiorowo-porowa z lanym ciastem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 12.12.2013 11:39
takiej nie jadłam..
ben-ka 12.12.2013 11:03
Z lanymi kluseczkami zupkę z chęcią bym zjadła.
Malinka 24.11.2013 22:51
Taką zupkę chętnie zjem:)
IwonaKa 21.11.2013 00:02
pyszna zupka
Katarzyna59 12.11.2013 09:01
pożywna zupka
Monia 12.11.2013 08:54
Dobra zupka, można spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak