Zupa kalafiorowa z kurczakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • pierś z kurczaka pieczona

    1 szt
  • rosół drobiowy

    6 szklanek
  • pomidor

    1 szt
  • śmietana 12%

    1 szklanka
  • zielenina

    do smaku
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora dokładnie umyć, podzielić na różyczki. Włożyć do gotującego się rosołu. Dodać po 5 minutach drobno pokrojone mięso kurczaka i pomidora pokrojonego w kostkę bez pestek. Gotować do 20 minut do miękkości kalafiora zupę, przyprawić i dodać posiekaną zieleninę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat