Zupa kalafiorowa na skrzydełkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka z kurczaka

    3 sztuki
  • kalafior

    1/2 sztuki
  • marchewka

    3 sztuki
  • pietruszka

    2 sztuki
  • seler korzeniowy

    1 sztuka
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • koperek

    1 garść
  • śmietana 12%

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do zimnej wody włożyć umyte skrzydełka, wrzucić liść laurowy i ziele angielskie i gotować na małym ogniu. Po około pół godzinie dodać stare na tarce warzywa: marchewkę, seler i pietruszkę, dodatkowo pokrojonego w plastry pora i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz podzielonego na różyczki kalafiora. Gotować ok 30 minut. Wyjąć z zupy skrzydełka, obrać z mięsa i wrzucić je do zupy. Na koniec dodać koperek, doprawić solą i pieprzem oraz ewentualnie śmietaną (na zdjęciu bez śmietany).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bogumiła3 14.09.2010 22:19
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat