Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa na rosole

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
marchewka 2 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuka
por 1/4 sztuka
natka pietruszki 1/4 pęczek
czosnek 1 ząbek
masło klarowane 1 łyżka
cebula 1/2 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku 1/4 łyżeczka
kminek 1/4 łyżeczka
rosół drobiowy 1,5 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa na rosole

W garnku roztopić masło klarowane, dodać drobno pokrojoną cebulę i często mieszając podsmażyć. Pod koniec dodać zmiażdżony czosnek i przyprawy.

Dodać obraną, umytą i pokrojoną marchewkę, pietruszkę, seler i por. Wlać rosół, zagotować i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną. Do garnka przełożyć umytego i podzielonego na różyczki kalafiora. Gotować na wolnym ogniu uważając, żeby kalafior się nie rozgotował. Garnek zdjąć z ognia i jeśli jest taka potrzeba, to jeszcze raz doprawić do smaku.

Podawać z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 21.10.2015 11:25
pyszna zupka
mysza75 21.10.2015 10:28
jaka pyszna zupka z rosołkiem :-)
Ewelina1991 21.10.2015 08:27
świetna zupka
paulina2157 21.10.2015 06:51
prosta i szybka zupka a do tego można wykorzystać rosół i to nie tylko w wersji pomidorowej
Iwusia 20.10.2015 22:59
szybka i smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak