Zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    1 łyżka
  • śmietany

    2 łyżki
  • ziemniaków

    5 szt
  • marchwi

    2 sztuki
  • natka pietruszki

    sól pieprz
  • bulion

    2 litry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować bulion , dodać podzielony na różyczki kalafior ,pokrojone w kostkę ziemniaki , marchew w plasterki ,doprawić przyprawami, gotować do miękkości warzyw, zaprawić mąką i śmietaną ,posypać posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat