Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 szt.
kalafior 1 szt./mały
seler 1/2 szt
por 1 szt/mały
kasza manna 3 łyżki
mleko w proszku 2 łyżki
masło 1 łyżka/roślinne
sól do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Wykonanie:
Warzywa oczyścić, opłukać, pokroić lub zetrzeć na tarce i zalać 3 litrami wrzącej wody. Ugotować do miękkości i pod koniec gotowania wlać zawiesinę z kaszy manny i wody. Mleko w proszku wymieszać w ciepłej wodzie, dodać do zupy. Chwilę podgotować, dodać masło, posiekaną natkę pietruszki i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 03.07.2016 23:42
Uwielbiam kalafiorową
w mojej kuchni 28.06.2016 10:21
same przysmaki do zjedzenia
Łukasz15 28.06.2016 07:59
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak