Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 300 g
marchewka 1 duża
ziemniak 2 szt
pietruszka 1/2 szt
por (biała część) kawałek
bulion drobiowy 1 kostka
koperek
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Ziemniaki, marchew, pietruszkę obieramy myjemy i kroimy w kosteczkę, pora w talarki a kalafior dzielimy na małe różyczki, do garnka wlewamy około 1,5-2 l wody dodajemy kostkę i zagotowujemy następnie dodajemy wszystkie warzywka i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem do ich miękkości. Doprawiamy do smaku pieprzem, Podajemy posypując posiekanym koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 23.02.2014 00:06
bardzo lubię taką zupę
Bernadeta1 14.04.2013 19:08
smaczna zupka
Magula 19.02.2013 13:05
pyszna zupka
Konczi 08.02.2013 18:04
lekka zupka
Bogumiła
Bogumiła 08.02.2013 17:03
apetyczna
dodi 08.02.2013 16:49
warto wypróbować
gosia1988 08.02.2013 16:04
lubię zupy warzywne, a twoja smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak