Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa kalafiorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 2 szt
kalafior
pietruszka 1 szt
ziemniaki 3 szt
koperek
śmietana 1 łyżka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa kalafiorowa

Zacznijmy od wody wlanej do garnka, pół kostki rosołowej, 2 marchewki pokrojone w kostkę, pietruszka, 3 ziemniaki równiez pokrojone w kostkę i pół kalafiora.
Niech się gotuje pomalutku na małym ogniu, aż zapach wypełni całą kuchnie a warzywa w garnku zmiękną!
Teraz juz tylko troszku posolić, dopieprzyć i łyżkę śmietany żeby zabielić:)
I już można nalewać do miseczki a z wierzchu duuużo koperku!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja25 10.10.2012 14:43
uwielbiam kalafior :)
Zdzisław 10.10.2012 13:35
fajna lekka zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak