Zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół drobiowy

    2 litry
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • kalafior

    1 sztuka
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1 sztuka
  • zielony groszek

    1/2 szklanki
  • makaron świderki

    2 garści
  • śmietana

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • sól

  • natka pietruszki

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa kroimy w kostkę, kalafiora dzielimy na różyczki. Zalewamy rosołem i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania wrzucamy makaron (daję go, by zupa była treściwsza; można zastąpic ryżem) oraz groszek. Śmietanę rozprowadzic w oddzielnym naczyniu z gorącym wywarem, wlac do garnka, zabielic zupę. Doprawic do smaku, zagotowac. Po wyłączeniu gazu posypac natką pietruszki, dorzucic łyżkę masła, zostawic na 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 21.05.2014 12:40
prze pyszna zupa :)
Papryczka 04.10.2012 20:24
smaczna
Andysz 04.10.2012 20:17
rewelacyjnie smakuje ta zupka;)
treonina 04.10.2012 20:11
wspaniała
Betka 04.10.2012 20:04
rewelacja;)
Miki 04.10.2012 20:02
mniam
Justyna87 04.10.2012 19:46
lubię wszystkie zupy - tę nawet bardzo
manaika 04.10.2012 19:24
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat