Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jarzynowa ze świeżych warzyw na żeberkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1/2 kg.
kalafior 1 mały
fasolka szaragowa żółta 2 garście
kapusta młoda 1/2 główki małej
marchewka młoda 6 szt.
seler młody
pietruszka
por kawałek 5 cm.
Kucharek przyprawa uniwersalna
ziemniaki młode 1/2 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa ze świeżych warzyw na żeberkach

żeberka umyć pokroić na kawałki,włożyć do garnka wlać ok.2,5l.wody zimnej i zagotować.W międzyczasie obrać i umyć pozostałe warzywa a następnie je pokroić i tak kolejno kalafior podzielić na różyczki,fasolkę pokroić w 2 cm.kawałki,kapustę poszatkować,marchewkę w kostkę lub pół talarki,selera pora i pietruszkę na drobne kawałki podobnie jak marchewkę,ziemniaki w drobną kostkę.Jak się zagotuje mięso to odszumować je i wrzucić pokrojoną marchewkę,seler,por,pietruszkę doprawić do smaku Kucharkiem uniwersalnym i dalej gotować jak warzywa będą już dość miękkie wrzucić fasolkę i ziemniaki dalej gotować 10min.przed końcem gotowania zupy wyjąc mięso i wrzucić różyczki kalafiora całość wymieszać chwilę jeszcze pogotować aby kalafior był miękki,nalewać porcje na talerze i podawać póki gorące,można do smaku dodać jeszcze przyprawę w płynie Kucharek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 28.06.2014 10:41
fajny pomysł
Wafelek2601 31.01.2013 11:56
Przepyszna ta zupka, mniam
MAR3STA 28.11.2012 21:41
lubię takie zupki
mirosława4 27.11.2012 20:46
tak dodaję do zupy,lub nie obieram z kości i także zjadamy z zupą :)
SmacznaPyza 27.11.2012 17:29
czy mięso pozbawione kości dodajesz z powrotem do zupy czy zużywasz inaczej?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak