Zupa jarzynowa z wędzonym kurczakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzona pierś z kurczaka

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    0,5 szt
  • kalarepa

    0,5 szt
  • mrożona zielona fasolka

    20 dkg
  • bulion cielęcy

    1 kostka
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    - do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę pokroić w plasterki, pietruszkę julienne, kalarepę w grubszą kostkę, pierś przekroić na pół. Wszystkie warzywa wrzucić wraz z kostką rosołową do wrzącej wody, gotować na bardzo wolnym ogniu do miękkości. Następnie dodać pierś, gotować jeszcze przez 10 minut. Doprawić maggi i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kochanyptysiu 02.09.2011 13:10
cudna
Gosia40 07.08.2011 20:35
Jedna z moich ulubionych zup

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat