Zupa jarzynowa z fasolą i makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    2
  • pietruszka

    1
  • brokuł

    1
  • fasola

    1 szklanka
  • pomidor

    3
  • por

  • ząbek czosnku

  • olej

    2 łyżki
  • makaron

    1 opakowanie
  • sól i pieprz

  • estragon

  • liść laurowy

  • ziele angielskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namocz na noc.
Makaron ugotuj al dente.
Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój w plasterki. Pokrój pora.
W garnku rozgrzej olej,dodaj marchewkę,pietruszkę i pora. Duś razem przez ok 5 minut. Warzywa zalej wodą,dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj ok 10 minut. Dodaj fasolę,podzielony na różyczki brokuł,gotuj do momentu gdy warzywa będą miękkie. Pomidory pokrój w kostkę ,czosnek posiekaj i dodaj do zupy.
Gotuj jeszcze przez chwilę. Pod koniec dodaj estragon,sól i pieprz do smaku.
Podawaj z makaronem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 26.10.2015 20:00
smaczne danie do zjedzenia..
Bernadeta1 26.10.2015 18:04
smaczna zupka
dollce 26.10.2015 11:30
fajna propozycja ;)
Anna169Hosz 26.10.2015 11:19
Bardzo apetyczna zupka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat