Zupa jarzynowa po włosku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    3 szt
  • seler

    150 g
  • por

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • kostka warzywna

    1
  • parmezan starty

    100 g
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa umyć i pokroić. Marchewkę i por w ukośne plasterki, seler w paseczki. Zalać 4 szkl wody. Ddać sól, pieprz. Gotować 35 min. Paprykę umyć, pokroić, i razem z kostką dodać do zupy w połowie gotowania. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy wazywa będą miękkie rozlać na talerze, posypac parmezanem na talerzu, udekorować listkami bazyli.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat