Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa na boczku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek 10 dag
cebula biała 2 szt.
seler 10 dag
marchewka 2 szt.
ziemniaki 1/2 kg
groszek zielony 1 szklanka
por 1 szt
bulion wołowy 1 litr
sól do smaku
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa na boczku

Wykonanie:
Boczek pokroić, usmażyć na chrupiąco, dodać ¾ litra wody i chwilę podgotować pod przykryciem. Następnie dodajemy pokrojone kolejno warzywa: seler, por, marchewkę, ziemniaki i groszek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, wlać bulion i posypać natką pietruszki ( można zaciągnąć śmietanką).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 03.06.2014 10:20
apetyczna zupa
Konczi 02.06.2014 20:03
musi być super
IlonaAlbertos 02.06.2014 19:34
Musi być bardzo aromatyczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak