zupa jarzynowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 szt.
  • pietruszka

    1 szt.
  • seler korzeniowy

    1/2 szt.
  • kostki rosołowe

    2 szt.
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • pietruszka zielona

    1 łyzka
  • ziemniaki

    3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę z kostkami rosołowymi, dodać pokrojone w plasterki jarzyny. Gotować 10 minut. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Jak będą miękkie, dodać pietruszkę zielona i podbić śmietaną. Doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mamusia1 03.03.2013 11:49
bardzo smaczna
Justyna37 15.12.2011 17:05
Dobra
Piotr24 19.08.2011 09:42
lubię ^^
daria899 13.06.2011 21:57
dobra
jasiek 28.03.2011 11:44
sporo selera i dużo kostek rosołowych jak dla mnie słona
Ania67 15.12.2010 08:44
samo zdrowie
kuklik 22.11.2010 16:05
moja ulubiona

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat