zupa japońska z jajkiem

zupa japońska z jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dashi wywar z ryby

    1 litr
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • sos sojowy jasny

    1 łyżka
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • jajka

    2 szt
  • kolendra

    1 łyżka
  • szczypiorek

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Wywar gotujemy. Dodajemy sosy sojowe. Następnie mąkę mieszamy z wodą i zagęszczamy nią zupę. Jajka roztrzepujemy w powoli wlewamy do gotującej się zupy. Doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy szczypiorkiem i kolendrą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat