Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa a"la meksykańska

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 300 g
olej 2 łyżki
cebula 1 szt
fasola czerwona z puszki 400 g
kukurydza w puszce 1 mała puszka
pieczarki 250 g
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
bulion 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa a"la meksykańska

1. Mięso myjemy, kroimy w kostkę, obsmażamy na rumiano na oleju.Zdejmujemy bez tłuszczu i przekładamy do wrzącej wody,gotujemy aż mięso zmięknie.
Na pozostałym na patelni oleju szklimy cebulkę pokrojoną w kostkę, gdy jest już gotowa posypujemy mąką i jeszcze chwilę smażymy,ciągle mieszając.
Dodajemy do garnka z zupą.
2. Kukurydzę i fasolę osączamy z zalewy, fasolę przelewamy wodą, dodajemy do zupy.
Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plastry,dusimy na suchej patelni na rumiano i też dodajemy do zupy.Gotujemy wszystko 5 minut, doprawiamy koncentratem pomidorowym i przyprawami wg swoich upodobań.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak