Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Na zupę:
-
olej
do smażenia -
pomidor
6 sztuk -
czosnek
6 ząbków -
Sól morska jodowana Prymat w młynku
do smaku -
bulion na zupę pho
1,5 litra -
ryż
100 gramów -
bazylia
1 łyżeczka -
Przyprawa do bruschetty i dań kuchni włoskiej Prymat
1 łyżeczka -
cebula
1 sztuka -
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżeczka -
śmietana 18%
1 łyżka
Do dekoracji:
-
natka pietruszki
do dekoracji -
bazylia świeża
do dekoracji -
śmietana 18%
do dekoracji
Sposób przygotowania
Pokrojony czosnek podsmaż lekko na patelni, dodaj pokrojone pomidory, posól całość i smaż ok. 10 minut. W tym czasie odcedź bulion (zupę pho) do garnka, posól i ugotuj w nim ryż. Po 10 minutach dodaj do pomidorów bazylię oraz przyprawę do bruschetty. Gotuj jeszcze 10 minut.
Gotowy koncentrat zmiel w blenderze lub robocie kuchennym, a cebulkę podsmaż na złoty kolor.
Kiedy ryż jest ugotowany wlej do niego koncentrat, dodaj cebulkę, zamieszaj i zahartuj śmietanę gorącą zupą, po czym wlej ją z powrotem.
Zupę pomidorową dopraw ostrą papryką i podawaj ze świeżą bazylią, natką pietruszki oraz kleksem z kwaśnej śmietany.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się