Zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 sztuki
  • kiełbasa podwawelska

    2 laski
  • ogórek kiszony

    3 sztuki
  • pomidory

    1 puszka
  • łopatka pieczona

    30 dag
  • czosnek

    3 ząbki
  • olej do smażenia

  • Papryka słodka mielona Prymat

    szczypta
  • chili

    szczypta
  • makaron np nitki

  • bulion warzywny

    1,5 l
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę, kiełbasę podsmażamy. Kiedy będą już miękkie dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę, łopatkę i ogórki kisozne. Całość mieszamy i dusimy. Dodajemy pomidory, zmiażdżony czosnek. Zalewamy bulionem i doprawiamy do smaku. Powinna być ostra. Podajemy z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat