Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA GULASZOWA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 szt
papryka czerwona 2 szt
wołowina 500 g
pieczarki 300 g
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyzka
czosnek 2 ząbki
woda 1 1/2 l
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA GULASZOWA

Mięso pokroić w kosteczkę i podsmażyć w garczku aż się zetnie i wypuści trochę soku, dodać pokrojoną w piórka cebulę i dusić kilka minut aż cebula zmięknie.
Pieczarki pokroić na dość duże kawałki i dodać do mięsa, dusić jeszcze kilka minut. Czosnek przecisnąć przez praskę wrzucić do mięsa, dodać vegetę i pozostałe przyprawy. Dusić aż pieczarki zmiękną.
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę i dodać do gulaszu. Zalać wodą 2cm ponad składniki i gotować aż papryka i mięso będą miękkie.
Zupy niczym nie zagęszczamy. My dukanki jemy ją samą a naszym bliskim podajemy z ryżem lub kaszą.
Uwaga!! Zupa jest dość pikantna bo ja lubię ostre :) dlatego pieprz cayenne dodawajmy według swojego uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 24.12.2013 11:22
uwielbiam :-)
Dorota59 05.06.2013 22:08
znakomita i taka apetyczna
dagmara020 10.01.2013 20:49
pycha
Gracer 06.01.2013 18:57
mniamuśna
Zdzisław 01.08.2012 20:42
dla mnie dobra syta zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak