Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA GRZYBOWA PO ŻYDOWSKU

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 10 dag
cebula 1 szt.
marchew 1 szt.
pieczarki 1/2 kg
kasza jęczmienna 1 woreczek
bulion warzywny 1 litr
czosnek 4 ząbki
natka pietruszki
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
oliwa 1 łyżka
seler naciowy 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA GRZYBOWA PO ŻYDOWSKU

Wykonanie:
Oliwę rozgrzać na patelni i wrzucić drobno pokrojoną marchew, cebulę i seler-smażyć 5 minut. Następnie dodać pokrojone pieczarki, borowiki i czosnek-smażyć 25 minut ciągle mieszając. Gdy grzyby zmiękną wlać bulion, wodę po namoczeniu grzybów i wsypać kaszę jęczmienną. Gotować około godziny na wolnym ogniu, dodać pietruszkę i przyprawić do smaku według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak