Zupa grzybowa czysta

Zupa grzybowa czysta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    1 1/2 l
  • grzyby suszone

    1 szklanka
  • cebula

    1 sztuka
  • tłuszcz

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby myjemy i gotujemy do miękkości. Aby ugotowały się szybciej zalewamy je na całą noc wodą. Grzyby i cebulę siekamy. Cebulę podduszamy na maśle, dodajemy grzyby i dusimy razem około 15 minut . Do bulionu dodajemy wywar z grzybów wraz z nimi i cebulką. Pod koniec gotowanie doprawiamy do smaku, dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat