Zupa grzybowa

Zupa grzybowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół warzywny

    1,5 litra
  • grzyby suszone

    6 sztuk
  • ziemniaki pokrojone w kostkę

    6 sztuk
  • siekany koperek

    2 łyżki
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyżka
  • śmietana

    120 ml
  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Moczymy grzyby suszone i gotujemy do miękkości.Grzyby kroimy w paseczki,wywar dodajemy do rosołu warzywnego.Rosół doprowadzamy do wrzenia.Dodajemy ziemniaki i grzyby.Doprawiamy vegetą i pieprzem.Rozprowadzamy śmietanę w zupie.Posypujemy koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 17.08.2013 09:57
bardzo smaczna zupka
halina16 02.04.2012 18:28
bardzo dobra zupa
bercik1 17.12.2011 21:11
Lubię takie zupy.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat