Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 szt
cebula biała 0,5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Ziele angielskie całe Prymat 6 szt
woda zimna 5 l
borowiki suszone 1 opakowanie
ziemniaki 6 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Kroki postępowania

1
Ćwiartki z kurczaka myjemy i wrzucamy do chłodnej wody w garnku. Gotujemy na średnim ogniu około 20 minut.
Krok 1 - Zupa grzybowa foto
2
Po 20 minutach dodajemy obraną włoszczyznę i pół obranej cebuli. Dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe. Gotujemy około 2 godzin.
Krok 2 - Zupa grzybowa foto
3
Kroimy ziemniaki w kostkę i dodajemy do zagotowanej zupy. Gotujemy tak długo aż będą miękkie.
Krok 3 - Zupa grzybowa foto
4
Borowiki zalewamy wrzątkiem i moczymy w misce około 1 godziny. Po godzinie dodajemy wraz z wodą do rosołu. Gotujemy aż grzyby będą miękkie. Proces nie powinien trwać dłużej niż 1 godzinę.
Krok 4 - Zupa grzybowa foto
5
Zupę wlewamy na talerz i doprawiamy opcjonalnie czarnym pieprzem.
Krok 5 - Zupa grzybowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 19.05.2015 07:38
dobra zupa
Pani Domu 26.03.2015 10:38
smaczna i pachnąca
Wacław 26.03.2015 09:01
pyszna zupa,takie lubię :-)
w mojej kuchni 25.03.2015 22:15
pyszne danie do zjedzenia
gosia561 25.03.2015 21:58
pyszna taka grzybowa
anula-d 25.03.2015 20:38
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak