Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z warzyw 1 litr
cebula 1/2 sztuki
pieczarki 650 gram
natka pietruszki 3 gałązki
oliwa 2 łyżki
czosnek 1/2 ząbku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Zagotowałam wywar. Cebulę umyłam , obrałam i posiekałam. Pieczarki opłukałam i pokroiłam. Natkę pietruszki opłukałam, osuszyłam na papierowym ręczniku i zsiekałam. Oliwę podgrzałam w głębokim rondlu. Dodałam cebulę do zrumienienia. Obrałam czosnek, zmiażdżyłam i dorzuciłam do cebuli. Na sam koniec dodałam grzyby i podsmażałam aż puścił z nich sok. Dodałam natkę. Dolałam ugotowany wywar i doprowadziłam do wrzenia, gotując na małym ogniu 15 minut. Posypałam solą oraz pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak