Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grochowa tyrolska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

konserw tyrolska 1 szt
olej rzepakowy 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
marchewka 2 szt
ziemniaki 4 szt
przyprawa kucharek
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/3 łyzeczki
majeranek 2 łyżki
groch 2 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grochowa tyrolska

Groch płuczemy i moczymy ile mamy czasu najlepiej 1 godzinę . Płuczemy i gotujemy . Do grochu dodajemy kilka kulek pieprzu i liść laurowy .Gdy groch jest prawie miękki dodajemy pokrojone ziemniaczki i stratą na tarce marchewkę . Dodajemy kostkę bulionową . Gotujemy . Na patelni podsmażamy cebulkę dodajemy wyciśnięty czosnek mieszamy . Konserwę Tyrolską kroimy w kosteczkę i dodajemy na patelnie .Podsmażamy . Dodajemy majeranek i gałkę muszkatołową . Zawartość patelni dodajemy do garnka z zupą .Mieszamy gotujemy . Na koniec doprawiamy przyprawą uniwersalna i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 03.07.2016 18:09
fajny przepis
Laila2786 06.04.2013 11:21
dawno nie robiłam
Andysz 31.08.2012 20:36
mniammm;)
iwa643 26.08.2012 07:43
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak