Zupa fasolowa z makaronem

Zupa fasolowa z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    1/2 kg
  • kiełbasa śląska

    15 dkg
  • majeranek Prymat

    do smaku
  • makaron penne

    1 garść
  • sól do smaku

  • cebula biała

    1 szt
  • ziemniak

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • liść laurowy

    1 szt
  • ziele angielskie całe

    2 ziarna
  • indyk

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć na noc w przegotowanej wodzie. Przełożyć do garnka ,dodać skrzydło z indyka , ziele angielskie liść laurowy, marchewkę. Gotować aż fasola będzie miękka. Cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę podsmażyć na maśle dodać do zupy.Dodać pokrojony w kostkę ziemniak. Gotować nadal aż ziemniak będzie miękki. Dodać kostkę rosołową, sól pieprz, przyprawę do dań z fasoli, paprykę słodką , makaron penne ( surowy) . Gdy makaron się ugotuje , dodać majeranek. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

02.10.2013 07:57
już dawno nie jadłam

artur7

13.04.2013 20:37
moje ulubione

Margo1

18.03.2013 20:03
bardzo lubię tą zupkę

AURELKA

14.03.2013 16:03
bardzo fajna zupa a do tego z makaronem

Magda24

14.03.2013 14:44
pożywna zupa i smaczna

agnieszka214

14.03.2013 12:55
ulubione danei męza

Kulinarna Ja

14.03.2013 12:07
pysznie wyglada!

dodi

14.03.2013 12:00
Na pewno super.

Bogumiła

14.03.2013 11:54
Fajne połączenie fasoli i makaronu.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat