Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 30 dag
kapusta 1 główka/mała
olej 5 łyżek
cebula biała 1 szt.
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól do smaku
majeranek do smaku
grzanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z kapustą

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Fasolę namoczyć na noc następnie ugotować w tej samej wodzie z dodatkiem soli.
Krok 1 - Zupa fasolowa z kapustą foto
2
Połowę fasoli zmiksować na puree i włożyć do całej fasoli.
Krok 2 - Zupa fasolowa z kapustą foto
3
Kapustę poszatkować i usmażyć na oleju razem z pokrojoną cebulą z dodatkiem koncentratu pomidorowego.
Krok 3 - Zupa fasolowa z kapustą foto
4
Miękką kapustę połączyć z fasolą, posolić do smaku w razie potrzeby dolać wody i podgotować razem z majerankiem do smaku. Rozlać zupę na talerze i podawać z grzankami( możemy również zaciągnąć śmietaną).
Krok 4 - Zupa fasolowa z kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 17.10.2014 11:47
pyszna i syta zupa !
aginaa 16.10.2014 20:24
smaczne danie
Gracer 16.10.2014 20:00
Przepyszne połączenie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak