Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 25 dag
cebula 2 sztuki
marchew 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
ziemniaki 4 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
olej 1 łyżka
mąka 2 łyżeczki
sól
Liść laurowy suszony Prymat 1 listek
pietruszka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Fasolę moczymy kilka godzin w wodzie.Następnie odcedzamy i gotujemy przez 10min w osolonej wodzie .Wyjąć fasolę i wstawić do nowej wody.Dodać cebulę,czosnek,marchew, pietruszkę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki, posolić dodać liść laurowy i gotować do miękkości.Zrobić zasmażkę z oleju , mąki i papryki i gotujemy całość.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak