Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 0,5 kg
serek topiony 1 naturalny
marchewka 1 szt
seler 1/2 szt
pietruszka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowa

Zdrowa zupa. Ja miałam zamrożone kawałki dyni. Wrzuciłam je do garnka, zalałam ok. 2 l wody, dodałam liść laurowy, ziele angielskie, pokrojoną pietruszkę, marchewkę, seler. Ugotowałam do miękkości na małym ogniu. Dodałam serek, wyłowiłam ziele i liść i zblendowałam wszystko razem z serkiem. Dodałam niewielką ilość śmietany. Dodałam przyprawy - sól, pieprz, paprykę ostrą, cardamon dla urozmaicenia. Polecam. Zupa lekka i dobra.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 23.06.2014 17:52
ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak