Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 2 kg
bulion 1 l
sól do smaku
Imbir mielony Prymat do smaku
czosnek 2 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowa

Kroki postępowania

1
Dynię obieramy, wyjmujemy nasionka i kroimy w kostkę.
Krok 1 - Zupa dyniowa foto
2
Dynię zalewamy bulionem i gotujemy przez ok 30-40 min aż zacznie się rozpadać.
Krok 2 - Zupa dyniowa foto
3
Gdy dynia będzie miękka dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i miksujemy ją na jednolitą masę.
Krok 3 - Zupa dyniowa foto
4
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, paprykami oraz imbirem. Gotujemy chwilkę i sprawdzamy czy jest dobrze doprawiona. W razie potrzeby doprawiamy ponownie.
Krok 4 - Zupa dyniowa foto
5
Proponuję podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Smacznego.
Krok 5 - Zupa dyniowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 13.01.2014 09:44
bardzo smaczna zupka
ben-ka 10.12.2013 09:38
Muszę się przełamać i też zacząć gotować zupy z dynią.
Lis 22.11.2013 19:43
smacznie się zapowiada taka zupka:)
Krystyna32 22.11.2013 08:42
pyszna zupka
Alex_M 21.11.2013 10:16
uwielbiam taka zupę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak