Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Dalis

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 20 dag
łosoś filet 20 dag
mleko 1/2 litra
śmietana 1/2 litra
bulion warzywny 1/2 litra
Szafran nitki Prymat szczypta
cebula
natka pietruszki
Owoc jałowca cały Prymat
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Dalis

Ziemniaki pokroić w kostkę, a cebulę w plasterki. Łososia skropić sokiem z cytryny. Ziemniaki z cebulą ugotować do miękkości w mleku i bulionie. Następnie dodać szafran oraz śmietanę i zmiksować. Filety przyprawione pieprzem i sokiem z cytryny zawinąć w folię wraz cebulą oraz jałowcem i ugotować w wodzie. Następnie usunąć folię, przyprawić rybę i podzielić na 4 kawałki. Rybę podawać w miseczkach z ziemniaczanym kremem, posypane z wierzchu natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak