Zupa czosnkowa z grzankami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1 litr
  • serek topiony

    200 g
  • czosnek

    1,5 główki
  • masło

    2 łyżki
  • koperek

  • oliwa

  • bagietka

    1 szt
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 główkę czosnku obierz i posiekaj drobniutko. Na rozgrzanym maśle podsmaż go. W garnku ugotuj wodę z 2 kostkami bulionu. Do gotującej się wody dodaj podsmażony czosnek oraz serki topione. Poczekaj aż serki się całkowicie roztopią. Przeciśnij pozostałą część czosnku i dodaj do zupy. Pokrój bagietkę na mniejsze kawałki i przypiecz je na suchej patelni. Wcześniej kromki bagietki posmaruj oliwą z oliwek. Następnie posyp chrupiące kromki pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 04.01.2013 23:43
fantastyczna zupa, chętnie bym się poczęstowała jedną miseczką :)
Kulinarna Ja 28.11.2012 11:01
ale bym zjadła!
romanrafal 07.11.2012 20:29
smaczna
Isia 02.11.2012 22:54
Pychota! Tez taka robię!
czarnyaniol1990 02.11.2012 21:38
lubie czosnek ale zupy czosnkowej jeszcze nie jadłam :)
Silver Teaspoon 02.11.2012 21:01
ciekawa propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat