Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cukiniowa z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 3 szt.
cebula 1 szt.
czosnek 1 ząbek
masło 2 łyżki
ryż 1/2 szkl.
śmietana słodka 1/2 szkl.
mąka 2 łyżki
wywar mięsny 2 litry
sól i pieprz
groszek zielony 1 świeży

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cukiniowa z ryżem

cukinie umyć nie obierać ze skórki i pokroić w kostkę,ryż ugotować w osolonym wrzątku na sypko,czosnek obrać i przecisnąć przez praskę,groszek umyć,cebulę drobno pokroić,w dużym garnku rozgrzać masło zeszklić cebulę z czosnkiem dodać pokrojone cukinie i groszek,wymieszać,przykryć pokrywką i dusić ok.5min.po tym czasie zalać całość wywarem,gotować jeszcze 20min.doprawić do smaku solą i pieprzem,na koniec wlać do zupy śmietaną wymieszaną z mąką i zagotować.Na talerze nakładać porcje ugotowanego ryżu i zalać zupą od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 03.12.2013 16:31
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak