Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z serkiem topionym

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 5 szt
udko z kurczaka 1 szt
seler 1/4 szt
por 1/3 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
sól
pieprz
oliwa 1 łyżka
masło 1 łyżka
serek topiony 2 szt
tymianek 1 łyżeczka
chleb 3 kromki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z serkiem topionym

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy oliwe i masło, wrzucamy cebulę i mieszamy. Dodajemy sól i smażymy na złoty kolor.
Krok 1 - Zupa cebulowa z serkiem topionym foto
2
W garnek nalewamy wodę, wrzucamy udko i gotujemy. Ściągamy szumowinę i wrzucamy warzywa- seler, pietruszkę, marchewkę, por. Gdy warzywa ugotują się dodajemy kucharka, sól i pieprz. Gotujemy chwilę i wyciagamy wszystko z bulionu.
Krok 2 - Zupa cebulowa z serkiem topionym foto
3
Do bulionu dodajemy usmażoną cebulkę. Gotujemy około 10 min na małym ogniu i dodajemy serki topione. Mieszamy do momentu roztopienia serków.
Krok 3 - Zupa cebulowa z serkiem topionym foto
4
Na koniec dodajemy tymianek, oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przygotowujemy grzanki.
Krok 4 - Zupa cebulowa z serkiem topionym foto
5
Chleb najlepiej lekko czerstwy kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu i wrzucamy pokrojony chleb. Smażymy na złoty kolor i dodajemy do zupy.
Krok 5 - Zupa cebulowa z serkiem topionym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 30.12.2014 15:20
bardzo smaczna:)
cukiereczek 11.12.2014 16:59
apetyczna
Joannasz3190 11.12.2014 14:15
Pyszności :)
marcia7 11.12.2014 13:47
idealne jest to połączenie
SylwiaMagdaSabin 11.12.2014 13:22
z serkiem jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak