Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z kanapką francuską.
Do większego garnka dodałam masło i cebulę. Całość podsmażałam około 10 minut do momentu zeszklenia się cebuli. Następnie do cebuli wlałam wodę (1 litr) i dodałam pozostałe składniki. Gotowałam pod przykryciem 20 minut.
Międzyczasie zajęłam się przygotowaniem kanapek francuskich. Pomyślałam, że to będzie ciekawy dodatek do mojej zupy. Ten pomysł podsunął mi „Christopher”
Pieczywo posmarowałam masłem, następnie na jednej kromce ułożyłam 2 plasterki sera żółtego, a druga nakryłam. Całość zanurzyłam w roztrzepanym jajku z dodatkiem mleka. Gotowe kanapki podsmażyłam na oleju.
Zupę wlałam do miseczek i w każdej zanurzyłam po jednej kanapce, posypałam szczypiorkiem i podałam.