Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 litr
cebula 70 dag
czosnek 1 ząbek
masło 4 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
tymianek 1/3 łyżeczki
drobny makaron 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa

W garnku roztapiamy masło i wrzucamy posiekana cebulę oraz czosnek. Dusimy co jakiś czas mieszając ok 15-20 minut aż cebula stanie się złocista ale nie brązowa! Doprawiamy tymiankiem,sola oraz pieprzem. Zalewamy bulionem i gotujemy ok 3 minut. Podajemy na gorąco z ugotowanym makaronem. (zupa najlepiej smakuje na drugi dzień)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela77 07.06.2013 20:00
dawno nie jadłam cebulowej, muszę koniecznie zrobić
Megg 07.06.2013 17:58
super pyszna zupka
wiola333 07.06.2013 17:25
bardzo pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak