Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 3 szt
bulion 3/4 litra
Cebulka smażona Prymat 1 łyżka
ser żółty 10 dag
ciasto francuskie 2 krążki
tymianek 1 (suszony)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać i pokroić w plasterki, następnie na bardzo malym ogniu smażyć aż nabierze jasno karmelowej barwy, tylko trzeba uważać aby nie spalić bo zupa bedzie gorzka.
Krok 1 - Zupa cebulowa foto
2
Cebulę przełożyć do garnka podlać bulionem dodać tymianek, prażoną cebulkę i dusić około 20 min. dodając sól i pieprz do smaku.
Krok 2 - Zupa cebulowa foto
3
Zupę wlać do bulionówek, posypać starym serem i przykryć krążkami ciasta francuskiego.
Krok 3 - Zupa cebulowa foto
4
Zapiekać przez 15-20 min. w temp. 180 stopni
Krok 4 - Zupa cebulowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 03.02.2013 14:28
świetnie podane!
Magda24 01.02.2013 19:54
pięknie podana
[email protected] 01.02.2013 17:59
wyglada smacznie
babajaga1969 01.02.2013 17:55
fajny grzybek, ciekawe, smaczne :)
Adamorek 01.02.2013 17:47
doskonałą z tym ciastem
Paulina33 01.02.2013 17:42
pycha :)
Cukiereczek13 01.02.2013 16:54
mmm uwielbiam ;)
IwonaDD 01.02.2013 16:50
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak